Kariyer Planlamasında OKR’ın Rolü

Çalışanların iş değiştirme sebepleri arasında en sıklıkla görülen faktörlerden biri şeffaf ve sistematik bir şekilde takip edilen bir kariyer planlamasının olmamasıdır. Yöneticisi ile düzenli bir şekilde bir araya gelmeyen, geri bildirim almayan çalışan kişisel gelişiminin takip edilmemesi ile kariyerinde bir ilerleme olmayacağı fikrini benimseyerek dışarıda yeni fırsatlar aramaya yönelir.

OKR metodolojisi ile çalışanın hedef ve yetkinliklerini çalışan gelişimini odak noktasına alarak sistematik bir şekilde takip edebiliriz. Sene boyunca yapılan check-in toplantıları sayesinde yönetici ve çalışan bir araya gelerek OKR’ların üzerinden geçme ve üzerine konuşma fırsatı elde etmektedir. Sistematik ve düzenli olarak yapılan bu toplantılar çalışan ve yönetici arasındaki iletişimi arttırarak, çalışan gelişiminin şeffaf ve net bir biçimde takip edilmesini sağlamaktadır. Hem çalışanın hem de yöneticinin hazırlıklı olarak girdiği bu toplantıların çıktıları çalışanın gelişim alanlarını belirlemede etkin rol oynamaktadır.

Çalışanın kariyer planlamasını yaparken, kişinin sahip olduğu yetkinliklerini, gelişim alanlarını ve onu hazırladığımız rolün gerekliliklerini bilmek ve o role sistematik bir şekilde hazırlamak çok önemlidir. OKR’dan elde edilen bu çıktılar; gelişim planlarının hazırlanmasında, çalışanın gelişimin takibi ve kariyer planlamalarının yapılmasında önemli veri sağlamaktadır.

Etkili geribildirim ve iletişim, gelişimin yapı taşlarından biridir. Sağlanan geri bildirimler kişinin gelişime açık yönlerinin belirlenmesi ve de planlanan role hazırlanması için oldukça önemlidir. Sürekli geribildirim ve iletişimin benimsendiği OKR metodolojisi ile çalışanların gelişimi ve kariyer planlanması kolaylıkla takip edilmektedir.

Devokr uygulamamızı kayıt-ol adresinden hesap oluşturarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Last updated